AGA ovn

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

Miljøbelastning

Det jeg liker med blogg er mulighet å si sin mening ganske åpent, ikke sikker at noen leser det.

Jeg føler meg lei når jeg ser at mat kastes. Eller blomsterbuketter og juletrær som kastes uten å bli solgt og brukt /bare misbrukt miljø. Hvorfor så lite å bry om hva som skjer rundt oss?

Jeg liker ikke store butikker. Er lei av hyller fylt med masseproduksjon av dårlig kvalitet fra Kina. Liker ikke upersonlige gaver og kort med standart tekst. Liker ikke overdevet julegavehandling og gavebytting. Det er trist at så mye av den spessielle dyrebare førjuls og juletid går til kjøpesentere og tradisjonstvunget gavehandling med konsekvens i miljøbelastning…

Selgerens ros ”Den selger vi mest” virker dårlig på meg.

Jeg tenker missunelig på fortiden når kvinne brukte å gå til lokal sydame og få sydd kjole eller kåpe tilpasset etter eget ønske med stoff som hun valgte nøye på forhånd. Det var ikke masseproduksjon. Det høres veldig eksklusivt i våres tid, å få sydd kjole eller å få laget sko etter bestilling. Kanskje jeg må prøve neste gang. Problemet er at de individuelle skapere er utkonkurrert av butikker med enorm mengde i modeller og priser, en flom av varer som byttes ut hver sesong eller oftere? Må innrømme at jeg beundrer at finnes mennesker som kommer med ny ideer og ting som forfører og blir kjøpt. Hvem kan motstå den lettvinte måte for å fornye garderobe? Jeg er blant dem som har overfylt med ting blant annet med klær. Jeg kjøper nye ikke pga jeg trenger erstatte noen utslitte klær, men på grunn av at jeg liker den jeg så i butikken, eller tenker at jeg har ikke nok passende antrekk til den anledning. Eller pga at jeg har det ikke bra og kjøper gave for å trøste meg selv. Feil, feil, feil. Kvalitet svikter ofte. Belaster miljø, belaster hjem med mer ting og clutter. Får dårlig samvittighet på grunn av det.

Jeg liker håndlagete ting som kan kjøpes på forskjellige markeder eller husflid. Nylig var jeg gjennom husflid i Asker og var overasket over ting som ble laget av kvinner på fritid, ekte kvalitetsvarer og ikke masseproduksjon, hver eneste annerledes, om det er vanter, sitteunderlag, skåler osv. Der kunne jeg virkelig kose meg og beundre kreativitet og kvalitet. Ønsket å kjøpe flere ting, men begrenset meg med å kjøpe 3 ting (bilde). Nå tenker jeg å besøke husflidsmessen på Venskaben i Asker 29.november-1.desember.  God plass for å velge original gave laget med sjel.

IMG_5462

IMG_5458

IMG_5648


 

 

 

 

 

Single Post Navigation

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Hageflekken

En blogg om økologisk hageglede

Reisebloggen

En blogg om å reise. Fra ide, til forberedelse og gjennomføring av reisen.

Informasjon om alt som er verdt å lese – Grønn guide

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

Sjarmerende GJENBRUK

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

The World According to Lady AGA Blog

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

Aga Kitchen

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

%d bloggere liker dette: