AGA ovn

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

Hvordan fikk jeg Aga

Det var heldig tilfeldighet at jeg så Aga komfyr i et butikkvindu når jeg kjørte forbi gjennom Bygdøy allé i Oslo. Da jeg fikk se Aga i virkeligheten i Aga/Fired Earth butikk, begynte min drøm å bli mer realistisk. Jeg begynte å visualisere plasseringen av Aga i mitt kjøkken. Måtte overtale min mann fordi det ikke mest økonomisk kjøpepris og brukerpris for komfyr (Aga koster 130-150.000 kr). I tillegg appellerte han i mine miljøvennlige prinsipper, men ønske om Aga var sterkere (nå tenker jeg ikke egentlig at Aga gir negativ utslag på miljø). Tanken om nytt kjøkken har ligget i mitt bakhode lenge, men jeg gruet meg til å starte på det prosjektet.  Aga var største stimuli for endelig og relativt rask avgjørelse for nytt kjøkken, i tillegg at mitt lille kjøkken i et gammelt hus måtte åpnes mot spisestue for å gi hedersplass for Aga. Ikke helt enkelt å velge blant mange pene Agas farger, men jeg bestemte meg for den originale cream. Det var også på grunn av i åpen kjøkken stueløsning ønsket jeg å unngå store fargekontraster og prøvde å få jevnest mulig farge overgang mellom vegger, fliser og kjøkken fronter. Nytt kjøkken er et utrolig spennende prosjekt for en kvinne, men jeg ble ganske forvirret av alle mulige valgvarianter som jeg likte og kunne tenke meg. Derfor bestemte jeg meg for å stole på interiør arkitekt for å velge riktige farge nyanser, tegne kjøkken og lage det på snekkerverksted. Aga koster, men når noen av mine venner blir overasket over prisen… tenker jeg at hver av oss har sine prioriteringer, noen velger bedre bil, jeg valgte Aga. Totalt sett ser jeg på Aga som en veldig god investering med tanke på hvor mye nytte og glede den gir for meg. Og jeg er ikke ferdig enda til å med benytte alle Agas muligheter.

IMG_5321

4 thoughts on “Hvordan fikk jeg Aga

 1. Hei!
  Takk for hyggelig kommentar hos meg! Jeg så at i AGA-innlegget mitt fra 2009 så hadde alle bildene falt ut. Men nå er det rettet, hvis du vil se en gang til! http://cathskreativehjorne.blogspot.no/2009/10/aga-in-my-dreams.html

  Så herlig at du har fått oppfylt drømmen om en AGA-komfyr, og så flott den var hos deg! Den kremfargede er også min favoritt, sammen med den andeblå!

  Nå blir det nok med drømmen for meg, men man vet jo aldri!

  Ønsker deg en fortsatt fin advent, og riktig god jul!

  Klem Cathrine 🙂

  • Takk for hyggelig kommentar og hilsen. Du har nydelige Aga egsemplærer på din blogg. Det er ikke lett å velge farge, men det blir pent uansett. Så koselig og inspirerende å bla i bloggen din.
   Beste ønsker til Jul.

 2. ir as cia buvau, alu, vyna geriau, per barzda varvejo, burnoj nebeturiu…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Hageflekken

En blogg om økologisk hageglede

Reisebloggen

En blogg om å reise. Fra ide, til forberedelse og gjennomføring av reisen.

Informasjon om alt som er verdt å lese – Grønn guide

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

Sjarmerende GJENBRUK

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

The World According to Lady AGA Blog

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

Aga Kitchen

Tanker om Aga komfyr, miljø og gjenbruk

%d bloggere liker dette: